Папська академія наук: саміт тих, хто змінює світ, щоб формувати краще майбутнє
  • Пон, 27/05/2024 - 18:10
В осідку Папської академії наук відбудеться третій «World Changers Summit», що об’єднує представників науки й технологій, щоб шукати перспективи для розвитку загального блага.

Наука і технології, спрямовані на благо людей і світу, можуть бути чудовими союзниками, для чого сьогодні відкриваються нові і важливі перспективи. Висвітлити ці можливості покликаний World Changers Summit (Саміт тих, хто змінює світ). Третя така зустріч, тема якої: «Форум, який допоможе сформувати краще майбутнє», 29 травня 2024 року відбудеться в палаці Пія IV, осідкові Папської академії наук. Ініціатором саміту є професор Ґабріеле Андреолі, президент Інституту перспективних досліджень і співробітництва (IASC). Він обрав місцем проведення заходу Ватикан, як місце, призначене для обговорення таких тем, які притаманні високому науковому, богословському, технологічному і моральному профілю.

«Нехай же саме зсередини нашої святої Церкви пошириться це універсальне послання надії до всіх народів, виходячи з конкретності того, що ми представляємо на цьому заході: послання, яке бачить високу науку і технологію, продуману й організовану в кожній деталі для блага людей і світу», – зазначає Андреолі, слова якого наведені в повідомленні для преси. «Насправді не повинно і не може бути ніякої різниці, – додає він, – тому що нас спонукає та керує нами глибоке переконання, що кожна людина має власну гідність, а тому повинна мати можливість прожити своє життя, використовуючи те, що наука, технологія і віра дозволяють нам робити сьогодні».

Саме представленню наукових відкриттів, які можуть надати форму кращому майбутньому, присвячений «World Changers Summit».