Папська академя наук про проблеми торгівлі людьми
  • Пон, 17/11/2014 - 09:45

Сучасне рабство є одним з наслідків глобалізації байдужості, – сказав єпископ Марсель Санчес Сорондо, секретар Папської академії наук, на початку симпозіуму «Молодь проти проституції та торгівлі людьми – найвищих форм насильства щодо людської особистості», який закінчився у Ватикані 16 листопада.

Як повідомляє «L`Osservatore Romano», зустріч, що її організувала Академія у співпраці з асоціаціями «Global freedom network» і «Vinculos en red», як зазначено в першій промові, спрямована на зміцнення участі молоді в справі обізнаності громадськості про серйозність і наслідки проблеми торгівлі людьми. Розпочали симпозіум з обговорення розмаїтих проблем, пов'язаних з торгівлею людьми – в сім'ях, суспільстві та для окремих осіб.

Вважається, що на глобальному рівні – такі цифри навели на симпозіумі – приблизно 21млн. чоловіків, жінок, хлопчиків і дівчаток перебувають у стані рабства в різних формах і в різних ділянках, як сільське господарство, побутове обслуговування, проституція, порнографія, секс-туризм, поневолюючі шлюби, торгівля людськими органами. До цієї цифри слід щороку додавати три мільйони осіб, на які збільшується кількість нещасних.