Перше засідання Папської комісії з захисту неповнолітніх
  • Втр, 06/05/2014 - 00:49

У Ватикані відбулося перше засідання нещодавно створеної Святішим Отцем комісії з захисту неповнолітніх.

У Ватикані 3 травня закінчилося перше засідання Папської комісії з захисту неповнолітніх. Нова структура Апостольської Столиці була створена з ініціативи Святішого Отця 22 лютого 2014 р. До її складу входять п’ять світських осіб і три представника духовенства – експерти з психології, права, теології, етики, комунікації й інших наук. Метою першої зустрічі було обговорення статуту комісії і її компетенції. Під час брифінгу з журналістами, який пройшов у Залі Друку Апостольської Столиці, члени структури висловили солідарність з жертвами сексуальних злочинів і зазначили, що вважають пріоритетним у своїй праці добро кожної дитини чи дорослого, які зазнали насильства.

Члени комісії обговорили можливість розширення свого складу за рахунок представників з інших географічних зон, а також з іншими компетенціями. Вони зустрілися з представниками різних ватиканських дикастерій і структур: від Держсекретаріату і Конгрегації віровчення до Ватиканської жандармерії і представлять Папі свою працю.

Комісія не буде займатися розглядом окремих випадків зловживань, але буде займатися розробкою директив для гарантування виконання «обов’язку відповідальності» і «найкращих практик». Вона пропонує можливі шляхи привернення уваги до проблеми сексуальних злочинів і наслідків, викликаних недоліком уважності, не виявлення підозрюваних у злочинах і відсутністю турботи про жертви та їхні сім’ї.

Джерело: www.catholic-media.org