Після сутінків на нас нападають у наших домівках
  • Срд, 30/10/2013 - 13:00

Ні дня без насильства, вбивають священників, жінок ґвалтують, руйнують храми, спалюють будинки – екуменічна організація Open Doors, подібно до католицьких місіонерів звертає увагу на драматичну ситуацію в Центральноафриканській Республіці.

Повстанські війська «Селека», з того часу як повалили режим президента Бозізе, змушуючи його тікати з країни, постійно сіють тривогу серед жителів Центральноафриканської Республіки. Більше 200 000 людей перебуває у вигнанні. Тільки в жовтні, за результатами атак в північно-західній частині країни, близько 30 тисяч людей, були змушені покинути свої домівки.

Ціль повстанських ополчень, до складу яких входять переважно ісламські найманці – християни. «Не проходить і дня без насильства, а після шостої години вечора, ніхто не виходить на вулицю, проте, на нас нападають в наших домівках» – звітує представник організації Open Doors щодо жителів столиці Бангі.

З ініціативи організації Open Doors, організовано конференцію, метою якої є підтримка тамтешніх християн. Так звана «Декларація з Бангі» – це прохання про термінову допомогу, яке скероване до християнської спільноти всього світу. «Інакше, країна потрапить у руки фанатиків і екстремістів», – звучить у положеннях, прописаних у Декларації.

Генеральний секретар Євангельського Альянсу Франко Мбайє-Бондої, президент Альянсу Ніколя Геурекойаме-Грангоу, католицький архиєпископ Д'єдонне Нзапалайга і генеральний секретар Англіканської Церкви взивають до міжнародної підтримки сили ООН з метою роззброєння повстанців та захисту цивільного населення, відновлення роботи державних структур та встановлення миру в краю.

Церковні лідери також закликають до гуманітарної допомоги, заявивши, що «на півночі і в північно-західній частині країни, християни почали, себе обороняти з використанням зброї. Це однак призводить до нових зіткнень і прискорює цикл насильства. Відповіддю повстанців є нові вбивства».

За матеріалами: wiara.pl