Працівники пенсійного фонду Тернопільщини взяли участь у прощі до Зарваниці
  • Пон, 19/10/2015 - 12:34

Понад 1000 працівників соціальної сфери і працівників пенсійного фонду Тернопільщини 18 жовтня зібрались на третю професійну прощу до Марійського духовного центру у Зарваниці.

У паломництві взяли участь заступник директора департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА Володимир Росоловський, голова профспілки Роман Ящищак, заступник начальника головного управління пенсійного фонду у Тернопільській області Володимир Івахов, голова профспілки Михайло Щепний.

Від імені Архиєпископа і Митрополита Василія Семенюка паломників привітав і очолив Божественну Літургію о. м. Андрій Говера, синкел у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Священик у своїй проповіді зазначив: «Ви є служителями, не просто працівниками, ви поставлені на службу іншим людям, першими спішите на допомогу потребуючим, щоденно зустрічаєтесь з нещасними. Ви приїхали на прощу, щоб у стіп матері Божої, зачерпнувши заряд Божого благословення щедро з відкритою душею надати соціальну допомогу тим, які є під вашою опікою і увагою. Творячи діла милосердя, ви служите Богові через виконання своєї праці і ближнім. Нехай Пресвята Богородиця, до якої Ви так чисельно прийшли, буде надійною охороною у вашій праці і у вашому житті».

Після Літургії відбулось освячення води і церковної атрибутики. Відтак разом братами-семінаристами, усі молились Хресну дорогу, згадуючи загиблих за Україну воїнів.

Прочани відвідали усі святині Марійського духовного комплексу, молились і прикладались до мощей св. Івана Хрестителя, блаженного Владики Величковського. На завершення відвідали парафіяльний храм Пресвятої Трійці, де поклонились чудотворній Зарваницькій іконі, а о. Володимир Топоровський, декан Зарваницький , усіх благословив мощами святих.

«Доброю традицією у нашій архиєпархії стало проведення професійних прощ до Зарваниці, - розповідає Анна Зварич, голова комісії у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. - Цього року їх було тринадцять. Кожна проща проводилась або напередодні, або в день професійного свята. Ми особливо молились за мир і спокій в Україні, просили Бога, щоб давав сили і настановляв кожну структуру на добрі державницькі справи, щоб усі могли добре, з християнським духом виконувати свої професійні обов`язки».