Прес-секретар Львівської Архиєпархії УГКЦ: стаття на сайті ВВС - провокація проти Церкви.
  • Чтв, 03/09/2015 - 21:31

Як виявилось скандальна стаття на україномовному сайті інформаційного гіганта ВВС, про конфлікт довкола пам'ятника митрополитові Андрею Шептицькому у Львові недостовірно передає слова прес-секретаря Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Павла Дроздяка. про це сам отець Дроздяк написав на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

"Сьогодні мене збурив телефонний дзвінок мого приятеля, який запитав мене, як прес-секретаря Львівської Архиєпархії УГКЦ, чи бува Церква не змінила свого рішення щодо бачення площі перед Собором Святого Юра.

Справа полягає в тому, що видання ВВС Україна опублікувало статтю авторства Ярослава Назара під назвою: «Боротьба за сквер у Львові: дорога, дерева та Шептицький». 

Мене прикро вразило, що мій коментар був вирваний із загального контексту і вкладений в матеріал, який особисто вважаю черговою провокацією проти Церкви.

Автор статті брав у мене коментар за два тижні до відкриття пам’ятника, але чому саме цей матеріал з’явився тепер – це питання!

Мене змусила задуматися настирливість журналіста, який перед самим початком Літургії, яку я мав звершувати, по декілька разів ставив запитання стосовного дороги і думки про неї Церкви. Дивувало його постійне бажання виставити Церкву, як сторону, яка вступила у конфлікт з громадою міста. Моя відповідь була однозначна, що конфлікту не існує, а Львівська міська рада, а не Церква, є відповідальною за реалізацію реконструкції площі.

Ось цитата, яку опублікувало видання ВВС Україна: «Церква не може диктувати, що робити із тим, що належить громаді Львова. Якщо люди захочуть, щоб дорога залишилась на старому місці, то церква не матиме претензій. Цей сквер дуже давній, людям там зручно відпочивати і приємно перебувати. Ми не хочемо, щоб його знищили", – розповів отець Павло.»

Одразу ж звернувся до автора статті за поясненням. На моє зауваження Ярослав Назар погодився, що мої слова вирвані з контексту і він готовий говорити із редакцією про відкорегуванн, моєї цитати.

Не знаю, як змінять мою цитату, але щоб не бути багатослівним, ось посилання на конкретний аудіо запис, який можна послухати, порівняти і зрозуміти про що йшла мова." - пише прес-секретар Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Довідка:

Ярослав Назар - студент Школи журналістики УКУ. Ця Школа декларує свої плани на виховання лідерів української журналістики: "Ми ставимо перед собою амбітні плани: виховати лідерів для української журналістики, а також фахових дослідників й аналітиків для українського медійного простору." Про те, до цього часу Школа журналістики УКУ уже "прославивлась" тим, що її викладач виступив проти спорудження пам'ятника митрополитові Андрею Шептицькому у Львові, у Школу запрошували давати майстер-класи декларованого борця за ЛГБТ "права", для одного з її викладачів католики, які дотримуються морально вчення Католицької Церкви - таліби, її викладчі підтримують проведення гей-парадів в Україні, один з викладачів взяв участь у цьогорічному гей-параді в Києві, та само і студенти - прилюдно богохулять, беруть участь у гей-парадах, виступали проти спорудження пам'ятника митрополитові Андреєві Шептицькому у Львові.