Президент Порошенко: Інформаційна війна Росії торкається церковних питань
  • Срд, 18/02/2015 - 17:26

КИЇВ – Президент Петро Порошенко заявив, що інформаційна війна Росії торкається церковних питань та намагання розколоти українське суспільство.

Про це Глава держави сказав на зустрічі з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, яка відбулася 17 лютого 2015 року в Адміністрації Президента та не була анонсована у ЗМІ, повідомляє Інститут релігійної свободи.

За його словами, майже 20% російської пропаганди стосуються релігійних аспектів. “Жодного сумніву, що нам вдасться відбити цю інформаційну агресію. Церковну карту ми розіграти не дамо”, – наголосив Президент.

Глава держави підкреслив, що в Україні всі церкви та релігійні організації мають рівні права. Він подякував присутнім за підтримку української державності, суверенітету, незалежності, територіальної цілісності та українського духу.

“Закликаю вас продовжити опіку над народом у ці складні часи, бо духовна підтримка та добре слово роблять набагато більше, ніж матеріальні блага. Ми разом можемо подати приклад державно-церковного партнерства у вирішенні складних проблем та загоєнні ран, завданих нашим людям та нашій країні”, – підкреслив Петро Порошенко.

Він закликав підтримувати українських військових, які сьогодні боронять Україну від агресії.

Глава держави заявив: кожен шанс, який дає мені Господь, я використовую, щоб досягти миру – я використовую, бачить Бог!

Президент також подякував представникам церков та релігійних організацій, які знаходять мужність служити в Криму.

Своєю чергою представники українських церков і релігійних організацій зазначили, що щоденно моляться за Україну, в тому числі у військових частинах та в зоні бойових дій на Сході України. Вони нагадали, що Всеукраїнська Рада Церков в окремому зверненні закликала кожного віруючого у міру можливостей долучитися до захисту Батьківщини.
 

Раніше Рада Церков підготувала перелік актуальних питань державно-конфесійних відносин.

При цьому глави Церков і релігійних організацій закликали Президента України застосувати право вето до законодавчих змін, внесених до Закону України «Про захист суспільної моралі» без широкого громадського обговорення та без врахування думки релігійної спільноти.

 

Всеукраїнська Рада Церков запропонувала Главі держави повернути законопроект № 1647 на повторний розгляд до Верховної Ради з тим, щоб чітко визначити до компетенції яких державних органів будуть передані функціональні повноваження Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.

Як повідомляв ІРС, це була перша робоча зустріч Петра Порошенка з Всеукраїнською радою Церков і релігійних організацій з часу обрання його на пост Глави держави. У зустрічі також взяли участь члени Постійної Конференції українських православних єпископів поза межами України – єпископи УПЦ у Канаді та США.