Про Україну говорили на 5-му Європейському Соціальному Тижні
  • Втр, 28/01/2014 - 11:51

З 23 по 25 січня 2014 року у місті Остенде (Бельгія) проводився 5-ий Європейський Соціальний Тиждень. Трьохденний захід під назвою «Європа, вік відповідальності» включав низку робочих сесій, засідань, обговорень, дискусій, в яких взяли участь 180 представників із різних країн Європи. Представники Комісії УГКЦ Справедливість і Мир були учасниками даного заходу.

Вже першого дня, після відкриття робочої сесії Соціального Тижня, було обговорено ситуацію в Україні. Зокрема, на першій пленарній сесії було розглянуто сучасний суспільно-політичний стан в Україні. В часі обговорення президент Ради Європейського Союзу, Герман ван Ромпей, – учасник зустрічі, зазначив, що влада Європейського Союзу намагається втілювати шляхи розв᾽язання та виходу України із кризи «шляхом мирного врегулювання». 

В свою чергу, кардинал Петер Турксон, президент Папської Ради Справедливість і Мир, наголосив під час зустрічі на важливих практичних інструментах відповіді, вирішення суспільних викликів нашого часу. Підсумком спільного обговорення стала теза: «Дорога братерства веде до становлення миру».

Європейський Суспільний Тиждень у м. Остенде зосередився на понятті відповідальності у різних ділянках суспільного життя. Для цього в ході заходу виступили близько двадцяти провідних фахівців як з боку Церкви, так і з боку провідних європейських політиків, економістів, підприємців, представників громадських організацій, науковців та фахівців соціальної етики, соціальної політики і ін..

Інформаційна служба Комісії УГКЦ Справедливість і Мир