Професори та викладачі засуджують «сексуальну освіту» у шкільній програмі
  • Срд, 05/06/2024 - 12:59

Відкритий лист з приводу небезпеки введення хибних стандартів статевого виховання був надісланий до української влади у День захисту дітей. Ініціаторами та підписантами є професори та викладачі Українського Католицького Університету (УКУ). Лист направлено президенту, Кабінету міністрів, парламенту, мерам міст, головам обласних і районних адміністрацій.

Підписали листа: декан УКУ Володимир Турчиновський, доцент кафедри філософії УКУ Петро Гусак, завідувач кафедри політичних наук УКУ Юрій Підлісний та інші науковці. У ньому йдеться про те, що лгбт-ідеологія є ворожою для традицій нашої країни. Крім медіа простору та законодавчих актів гендерна пропаганда заполонила шкільні заклади та вже є спроби починати так зване «сексуальне виховання» в дитячих садочках. «Справжня небезпека полягає в тому, що українським школярам гендерну ідеологію представлятимуть як єдино правильну світоглядну теорію», – зазначається у листі.

Науковці у зверненні до влади стверджують, що за стандартами Європейського Союзу там переважає хибне сексуальне виховання. Церквою засуджені дані стандарти, адже вони спричиняють моральну шкоду дітям та підліткам, оскільки пропагують, наприклад, мастурбацію для дітей дошкільного віку. Також згадується про те, що у Канаді психологи на парламентській сесії заявили, що педофілія є «такою ж сексуальною орієнтацією, як гомосексуалізм чи гетеросексуальність». Тобто такі західні тенденції є тривожними та загрозливими. В листі перераховані згубні стандарти сексуальної освіти в Європі. Ці стандарти демонструють ознаки гомопропаганди та вселяють в дітей з 2 років думку, що розбещеність та розпуста є прогресивною нормою.

Підписанти листа вболівають за майбутнє нашої країни та українських дітей. Усвідомлюючи загрози гомопропаганди вони в листі висувають конкретні вимоги до влади:
– Забезпечити функціонування посади Урядового уповноваженого з питань сімʼї і призначити на цю посаду авторитетну у суспільстві, моральну особу.
– Виключити з Національної стратегії у сфері прав людини «легалізацію одностатевих партнерств».
– Ухвалити закон про заборону пропаганди гомосексуальних і трансгендерних способів статевої поведінки у предметах загальної середньої шкільної освіти України.
– Пропонується замість хибного сексуального виховання (за стандартами ООН та
ЄС), ввести програми (на зразок TEENSTAR «Стать і сімʼя»), які будуть розкривати особистість дитини у проявах статевості, не руйнуючи психіку і не завдаючи дитині моральної шкоди.
– Відкликати законопроєкт 9103 «Про цивільні партнерства» як такий, що створює небезпечний прецедент для подальшого «усиновлення» дітей парами гомосексуалістів.