Регенсбург вилучає свої дані зі звіту німецького єпископату, надісланого до Риму
  • Втр, 11/06/2024 - 15:36

Звіт, надісланий Конференцією єпископів Німеччини (DKB) до Секретаріату Синоду в Римі, створює хибне враження одностайності на німецькому синодальному шляху та виключає критичні голоси, які містились, наприклад, у текстах з дієцезій Регенсбурга і Пассау, а також з Кельнської архиєпархії – повідомляє видання “Katholische Sonntagszeitung” з Регенсбурга.

Критики розглядають процес як публічну образу. Єпархія Регенсбурга, наприклад, вилучила свої дані зі звіту. Місцевий єпископ Рудольф Водерхольцер виступив проти публікації результатів роздумів із Регенсбурга. Йшлося не про зміст первинно цитованих заяв з єпархії Регенсбурга, а лише про загальний стиль звіту DKB. Він представляє основні положення синодального шляху, не звертаючись до позиції меншості.

Спочатку у звіті єпархії Регенсбурга говорилося: «Термін синодальність, здається, став трохи «модним терміном». Тому необхідно далі прояснювати це в душпастирській праці, щоб не породжувати помилкових очікувань. Необхідно внести ясність щодо цього терміну, особливо у зв’язку з необхідними роздумами про завдання служителів у Синодальній Церкві.

За словами критиків, таких оцінок у звіті БРК немає. Він містить цитати з тексту з Регенсбурга, вирвані з контексту, всупереч його початковому задуму. З цієї причини було відкликано дозвіл на передрук фрагментів звіту про роздуми в Регенсбурзі, повідомляє misyjne.pl.