Реконсекрація костелу св. Йосифа у Дніпропетровську
  • Пон, 13/10/2014 - 13:55

У суботу, 11 жовтня 2014 року ординарій Харківсько-Запорізький єпископ Станіслав Широкорадюк OFM реконсекрував парафіяльний костел святого Йосифа у Дніпропетровську. Святиню, знищену атеїстичним режимом, було віддано 2009 року після тривалих протестів вірних та багатьох молитов перед зачиненими дверима. Протягом кількох років ремонту відновлена його колишня краса. У проповіді єпископ Станіслав подякував вірним та о. Казимиру Гузикові OFM Сар за витривалу і довірливу молитву, яка пливла з чистого серця та принесла прекрасні плоди - повернення Божого Дому.

У Літургії взяли участь Харківсько-Запорізькі єпископ-помічник Ян Собіло та єпископ-сеньйор Мар'ян Бучек, а також ординарій Київсько-Житомирський архієпископ Петро Мальчук OFM та ординарій Кам’янець-Подільський єпископ Леон Дубравський OFM. На урочистість прибули генеральний вікарій ордену Братів Менших Капуцинів з Риму та провінціал з Кракова. Перед початком Святої Меси вірних привітали генеральний консул РП в Харкові Ян Гранат та мер міста Дніпропетровська.

Урочистість розпочали Євхаристійною процесією з каплиці отців-капуцинів вулицями міста до костелу, де після благословення перед костелом відбулась Літургія реконсекрації. Після її завершення вірним під органну музику було продемонстровано фотознімки молитов про повернення святині, а також ремонтно-будівельних робіт її відновлення.