Російський політолог: РПЦ перетворюється на цирк
  • Чтв, 11/06/2015 - 17:55

«Російська православна церква є філією Росґосцирку» - вважає російський політолог, відомий своєю прихильністю до України Станіслав Бєлковський.

«РПЦ зносять. Коли йдуть під знесення епохи, з’являються щоденники, як сказав Струґацкий. Гундяєв, тобто, так званий патріарх Кіріл, він, особливо, символізує крах РПЦ в ролі авторитету в російському суспільстві. Ну і Богу дякувати, тому що в 80-х, початком 90-х здавалось, що РПЦ може бути духовним провідником російського народу. А зараз стає уже цілком зрозумілим, що Гундяєв, Чаплін – прекрасні люди, вони повністю переносять РПЦ з патріархату в цирк на Цвєтному бульварі» - висловився політолог про сучасний стан РПЦ у передачі московського «Эхо Москвы».

«Так, я хотів сказати, що кудись щез Гундяєв відразу після початку війни – абсолютно щез. Поки війни не було, він з почесною вартою з дівчат у міні-спідницях активно приїздив до Києва. Нині покійний митрополит Володимир Сабодан, предстоятель Української православної церкви Московського патріархату дуже настоював на автокефалії, тобто, виході церкви з-під порядкування РПЦ, але через хворобу Паркінсона йому це не вдалося. РПЦ Московсього патріархату повністю відсторонилась від того, що відбувалося в Україні. Вона також відсторонилася від того, що відбувається в Росії.

Отець Чаплін, який є головним спікером РПЦ – це вже не цирк на Цвєтному бульварі, а на Вернадського. Це повна дискредитація православ’я як такого. Тому нехай цим і далі займаються і цим тільки підтверджують мою ідею, що цб організацію необхідно ліквідувати.» - вважає С. Бєлковський.