Розвиток поглядів святого Папи Римського Івана-Павла ІІ на роль і місце УГКЦ в екуменічних ініціативах Католицької Церкви у 1978-2005 рр.
  • Срд, 05/06/2024 - 11:15

Бачення ролі УГКЦ в екуменічних ініціативах Папи Івана-Павла ІІ пройшло тривалу трансформацію у якій каталізатором виступали історичні події останньої третини ХХ ст. З перших років свого понтифікату Іван-Павло ІІ намагався триматися лінії, яка з одного боку полягала у підтримці принципу самобутності Східних Католицьких Церков, а з другого боку – побудови активного екуменічного діалогу з Православними Церквами. Важливим елементом у цьому було намагання Папи відстоювати принцип релігійної свободи для УГКЦ в СРСР. На семінарі буде розглянуто розвиток поглядів Івана-Павла ІІ на роль і особливе місце УГКЦ в екуменічних ініціативах очолюваної ним Церкви.

Учасники:

Доповідач – д-р Юрій Скіра, старший науковий співробітник Інституту екуменічних студій УКУ, директор ГО «Центр дослідження історії Східних
Католицьких Церков»;

Дискутант – о. д-р Іван Дацько, президент Інституту екуменічних студій УКУ, секретар Партіарха Йосифа Сліпого у 1976-1984 рр.

FB подія

ZOOM-посилання буде надіслано всім зареєстрованим учасникам

Лінк для реєстрації