Сатанізм і атеїзм викладатимуть в школах штату Колорадо
  • Пон, 04/04/2016 - 21:55

Керівництво шкільного округу в штаті Колорадо незабаром займеться відправкою сатанинської та атеїстичної літератури і посібників в середні школи і вузи штату Колорадо за рішенням місцевої влади, повідомляє сайт Christian Post.

З 1-го квітня шкільний округ графства Делта візьметься поширювати серед школярів і студентів літературу, яка буде надходити від «Фонду свободи від релігії» (ФСР), «Організації атеїстів і вільнодумців» і «Храму Сатани» - виконуючи рішення суду за позовом цих організацій.

У своїй недавній заяві войовничі атеїсти ФСР заявили, що подали позов у відповідь на роздачу безкоштовних Гедеонових Біблій по школах.

«Шкільний округ графства Делта міг би залагодити це питання, якби заборонив релігійним групам доступ до своїх шкіл, - заявив Президент ФСР Дан Баркер. - Але оскільки керівництво округу проявило впертість, нам не залишалося нічого іншого, як дати свою відповідь пропаганді релігії».

3 березня юрист ФСР Ендрю Сейдель в своїй заяві вказав, що «державні школи раніше намагалися відмовити ФСР в його законному праві поширювати літературу ... Тому ми подали позов, за яким вони сплатили штраф в 90 тис. доларів і були змушені приймати будь-яку літературу для поширення» .

Кенді Кушман, аналітик з питань освіти «Сімейного фонду» в місті Колорадо-Спрінгс, сказала, що «в цьому питанні слід керуватися загальноприйнятими нормами пристойності».

«Якщо судити по зображеннях, які ми бачили в останніх повідомленнях про цей конфлікт, очевидно, що деякі матеріали містять хулу на інші релігії і навіть відверто непристойні, - заявила Кушман. - І тому рішення про видачу такої літератури учням має бути переглянуто, оскільки воно суперечить іншим нормам викладання, які закликають до огородження школярів від непристойних зображень і відверто образливих і принижуючих текстів».