Семінар про екзорцизм: сатанізм і окультизм у серйозному зростанні
  • Нед, 10/04/2016 - 13:21

Інститут Sacerdos Папського університету «Regina Apostolorum» з 4 по 9 квітня цього року провів семінар на тему «Екзорцизм і молитви визволення». Семінар організовано, як допомогу для єпископів та священиків, які вершать службу екзорцизму. Цей семінар є частиною щорічних зустрічей, які покликані допомогти тим хто вершить службу екзорцизму

Один із засновників цих щорічних зустрічей професор Джузеппе Ферраріс, у розмові для хорватської редакції «Радіо Ватикану» наголосив на потребі міждисциплінарного підходу до проблем демонічного поневолення у сьогоднішньому часі. Так проблематика демонічного поневолення і визволення від нього мусить у сьогоднішньому часі включати в себе погляд на неї не тільки виключно з душпастирського, богословського чи канонічного аспектів, але також і юридичного, психологічного, криміналістичного, фармакологічного, культурно-антропологічного, соціологічного та інших. 

Однією з проблем екзорцизму сьогодні є незацікавленість католицької теології питанням демонічних активностей та відсутність викладання демонології в католицьких учбових закладах. І все це на фоні того, що зараз стикаємося з неймовірним зростом зацікавленості окультними феноменами та зростом кількості сатаністів. На думку професора Ферраріса, усе це вимагає зміни підходу до проблеми демонічних поневолень у душпастирській площині.