Сенатор Техасу Тед Круз каже, що католики, стурбовані його підтримкою контрацепції, не повинні сумніватись у його pro-life позиції
  • Суб, 13/02/2016 - 08:51

"Я однозначно проти абортів", сказав Круз. "Я вважаю, що кожне життя є дорогоцінним даром від Бога, і має бути захищене від моменту зачаття до моменту природньої смерті."

Круз пов'язав боротьбу за життя зі судовим слуханням в березні Малих Сестер Бідних. Монахині кидають виклик абортивному і контрацепційному мандату адміністрації Обами, створення якого майже чотири роки тому неофіційно розпочало медійну та ведену промисловістю абортів "війну з жінками".

"Я розумію, що багато вірних католиків, з релігійних причин, не використовують контроль за народжуваністю", сказав Круз.  "Тобто, очевидно, їх правом є дотримуватись вчення їх віри. Я є  баптистом з півдня, тобто це не є вченням моєї віри, але я поважаю католиків, які дотримуються свого вчення".

"Малі Сестри Бідні є католицьким благодійним згромадженням, вони присвячують своє життя турботі про бідних і літніх людей. І зараз адміністрація Обами судиться з  Малими Сестрами Бідними, намагаючись накласти на згромадження мільйони доларів штрафів, під приводом Obamacare з тим, щоб змусити сестер платити за препарати, які викликають переривання вагітності".

"Це неправильно. Це закінчиться, якщо я буду обраним президентом."