Що насправді Папа Франциск думає про масонів, антиклерикалів і сатаністів
  • Нед, 05/07/2015 - 21:55

Не є таємницею, що заяви Папи Франциска, навіть його ранкові проповіді в Домі св. Марти, часто вибірково призентуються у ЗМІ. Але, часом, до публіки доходять і невідредаговані та порізані тексти, які дають можливість довідатися про те, що насправді думає, навчає і говорить Святіший Отець. Відповідальність за такий стан речей лежить не тільки на світових ЗМІ, але й на ватиканських піарщиках, які усе ще ліплять образ Папи-ліберала.

В часі останніх відвідин Турину Папа, звертаючись до молоді сказав наступні слова:

«У цій країні наприкінці ХІХ століття існували найгірші умови для виховання молоді. Ця частина Італії була переповнена масонами і Церква не могла цьому зарадити. Тут було повно твердошкірих антиклерикалів, а навіть і відвертих сатаністів. Це був один з найпаскудніших часів в історії Італії».

 - Але цей темний період історії, - сказав Папа, - дав нам неймовірно велику кількість святих, які з’явилися не лише в Турині, але й у цілому П’ємонті. Цю масову появу святих Папа напряму пов’язав з великою присутністю масонів, антиклерикалів і сатаністів. Збільшення кількості святих – було Божою відповіддю на ці моторошні часи.

«Якщо хочете, ось вам гарне домашнє завдання: пригадайте собі, скільки святих народжено у цей період! Чому? Тому що було потрібно плисти проти течії тодішньої культури, тобто тодішнього способу життя […] Пригадайте собі святих цього краю і те, що вони зробили!», - сказав Папа.