Щорічна піша проща до святині Львівського передмістя – Годовицької чудотворної ікони Божої Матері Утішительки
  • Срд, 22/05/2024 - 12:52

25-26 травня відбудеться щорічна піша проща до святині Львівського передмістя – Годовицької чудотворної ікони Божої Матері Утішительки!

Це — одноденна піша хода від Храму Христового Воскресіння у Львові (вул. Городоцька, 319а), через села Скнилів, Басівка до с. Годовиця (Львівського району Львівської області).

Загальна відстань прощі — всього 12 км.

Проща відбудеться у суботу, 25 травня 2024 року. Вона розпочнеться зі спільної Євхаристійної жертви — Божественної Літургії у Храмі Христового Воскресіння, о 10.00, по завершенні якої, відбудеться благословення прочан.

Відтак хода вирушить до храму Преображення ГНІХ у с. Скнилів (4,5 км) де відбудеться молитва і короткий перепочинок.

Опісля, хода вирушить до храму Свв. Апп. Петра і Павла у с. Басівка (ще 4,7 км), де також буде молитва і перепочинок.

З Басівки прочани вирушать до храму Успіння Пресвятої Богородиці в с. Годовиця, (ще 2,7 км) де знаходиться чудотворна ікона Божої Матері Утішительки. 

Відтак, там о 17:00 розпочнуться вечірні чування біля святині:
Паракліс, молитви над бездітними подруждями, благословення єлею і Велика Вечірня з Литією. (Співатиме хор “Етерія”).

Запрошуємо усіх, молодих і тих, хто чує себе молодим, активних і тих, хто засидівся вдома, віруючих і тих, що ще в пошуках Бога, хлопців і дівчат, жінок і чоловіків, тих, що в подружжі і тих, хто самотній – наша небесна Мати, Пресвята Богородиця запрошує усіх зробити трохи фізичної жертви від себе, а Вона, як справжня Матір пригорне кожного, утішить і втре сльозу.
Молімось разом і просімо її, Утішительку, втерти сльози України, загоїти наші рани, захистити наше військо і наш народ, щоб під її омофором ми славно пройшли до справедливого миру і справжньої свободи.