Синодальності в місії присвячена щорічна зустріч керівників мирянських рухів
  • Втр, 11/06/2024 - 22:14

Дикастерія у справах мирян, сім’ї та захисту життя збирає модераторів мирянських асоціацій, церковних рухів і новітніх спільнот, щоб ознайомитися з деякими структурами й практиками синодальності, що здійснюються в мирянських організаціях і можуть бути прикладом для всієї Церкви.

«Виклик синодальності задля місії» – такою є тема щорічної зустрічі модераторів мирянських асоціацій, церковних рухів і новітніх спільнот, яка у четвер, 13 червня 2024 р., відбудеться у Ватикані. На захід, який організовує Дикастерія в справах мирян, сім’ї та захисту життя, прибуде приблизно 200 мирянських лідерів. Наради відбуватимуться у Залі синодальних засідань.

Як зазначається в повідомленні для преси, яке поширила дикастерія, Церква через синод на тему синодальності переживає період консультації, роздумів і діалогу, щоб надати повне вираження своєму синодальному вимірові, який вписується в її природу служіння сопричастя за образом Троїчного сопричастя. Цьогорічна зустріч з модераторами міжнародних асоціацій має на меті висвітлити деякі приклади синодальних структур і практик, які вже випробувані в асоціаціях і рухах і які можуть бути прикладом і стимулом для всієї Церкви, як-от: ділення життям віри в малих групах чи малих спільнотах, спільнотне розпізнання, співвідповідальність мирян і богопосвячених осіб у виконанні управлінських функцій, залучення подружніх пар і молоді до євангелізації, благодійної та соціальної діяльності тощо. Все це – у світлі головної церковної мети, якою є місія.

Як і в попередні роки, на щорічну зустріч з модераторами запрошені всі та виключно сто сімнадцять міжнародних об'єднань вірних, як приватних, так і громадських, а також інші юридичні особи, над якими Дикастерія має безпосередню юрисдикцію і життя та розвиток яких вона зобов'язана супроводжувати (див. Praedicate evangelium, 134). Програмою передбачено також зустріч зі Святішим Отцем.