Сирія: священик-францисканець Дхійя Аззіз, ймовірно, знову викрадений
  • Пон, 28/12/2015 - 21:12

У кустодії Святої Землі повідомили, що з ранку 23 грудня втрачено зв'язок зі священиком Дхійєм Аззізом, парафіяльним настоятелем в сирійському селищі Якубійя. Разом з іншими людьми він відправився на таксі з Латтакії в Якубійю, цілком ймовірно через Хаму, де мав відвідати парафію  у зв'язку з різдвяними святами.

Священик-францисканець повертався з Туреччини, куди його сім'я втекла після вступу підрозділів ІДІЛ в Каракош, його рідне місто. У кустодії не виключають викрадення і просять про молитву і про солідарність з братами о. Аззіза, з його парафіянами і з усіма пастирями, що присвячують себе благу жителів Сирії.

40-річний о. Дхія Аззіз вже одного разу був викрадений - в липні цього року - і звільнений, а за рік до цього він отримав поранення під час ракетного удару, що обрушився на монастир.

У Якубійя розташований один з 4 центрів кустодії Святої Землі для потребуючих. Отець Аззіз - один з братів, які залишилися в Сирії, щоб допомогти місцевому населенню - і не тільки християнському - вистояти і не покинути власні домівки.