Сирійські біженці перебувають у жахливому стані
  • Втр, 19/11/2019 - 20:20

За даними чиновників ООН, понад 180 000 осіб переселені внаслідок конфлікту в прикордонній зоні Сирії з Туреччиною. Як повідомляють «Лікарі без кордонів», біженці перебувають у жахливому стані, більшість із них не встигли взяти з собою необхідні речі, вони голодні, багато з них страждають від травми війни та втечі від турецької навали. У регіоні Алеппо біженцям також допомагає Єзуїтська служба біженців (JRS).

«Наразі біженці тікають у більш південні райони північно-східної Сирії, але ми підготували аварійні плани на випадок якби щось змінилося», – запевняють працівники JRS. «Ми готуємося задовольнити основні потреби тих, хто прибуде, і допомагаємо тим, хто вже є тут. Ми також постійно співпрацюємо з курдами, щоб якнайкраще зрозуміти їхні реальні потреби», – йдеться у повідомленні, надісланому до редакції журналу «Америка».

Курдські, християнські та єзидські прикордонні спільноти переселяються відповідно до того, як турки переймають контроль над наступними селами. Біженці мандрують углиб Сирії або тікають до сусіднього Іраку, де є майже 40 таборів для біженців. Умови нинішнього припинення вогню дозволяють президенту Туреччини Реджепу Ердогану досягти того, що він хотів, коли вирішив вторгнутись: курдські бойовики відступили на 30 кілометрів до Сирії, а турецькі війська зайняли позиції вздовж кордону та взяли під контроль покинуті території.