Словенський прем’єр і Держсекретар Ватикану обговорили питання напливу мігрантів в ЄС
  • Срд, 03/02/2016 - 22:01

Словенський прем’єр-міністр Міро Церар вчора 2 лютого розмовляв з Державним секретарем Ватикану кардиналом П’єтром Пароліні про мігрантську кризу в Європі. Держсекретар Ватикану знаходиться з триденним державним візитом у Республіці Словенія з нагоди відкриття у цій державі нового преміщення Апостольської Нунціатури.

Сторони відзначили повне розуміння у питаннях двосторонніх відносин Словeнії та Ватикану. Також було зазначено, що Республіка Словенія і надалі продовжуватиме ставитись до мігрантів з належною пошано і якнайбільш гуманно, проте словенська сторона виразила велике занепокоєння тим, що у ЄС нема спільної думки стосовно проблеми напливу мігрантів.

Прем’єр Словенії також зазначив, що Словенія настоюватиме на своїй ініціативі стосовно встановлення реального контролю на македонсько-грецькому кордоні з метою зупинення валу близькосхідних мігрантів, з яким ЄС уже не справляється. Влада Словенії вважає, що якщо не зупинити мігрантська хвиля, яка усе ще триває, то це призведе спочатку до дестабілізації балканського регіону, а також спричинить руйнацію Шенгенської зони і дезінтеграцію ЄС.

У свою чергу кардинал Пароліні зазначив, що Апостольський Престіл вважає, що фундаментом вирішення мігрантського питання в Європі є питання стабілізації регіонів, з яких, мігрантська хвиля розпочинає свій рух в Європу, а стосовно самих мігрантів то тут необхідно дотримуватись принципів гуманізму та солідарності.