Співчуття Папи Франциска з приводу трагедії в Льюїстоні, США
  • Нед, 29/10/2023 - 14:18

Через Державного Секретаря Святого Престолу Папа Франциск склав співчуття всім, кого торкнулася трагедія в штаті Мен (США), де внаслідок стрілянини загинули 18 та були поранені 13 людей.

«Папа Франциск глибоко засмучений, дізнавшись про жахливу загибель людей внаслідок масової стрілянини в Льюїстоні, і висловлює свою духовну близькість усім, хто страждає внаслідок цієї невимовної трагедії, особливо сім'ям, які втратили своїх близьких», – читаємо в телеграмі співчуття, яку кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав від імені Папи Франциска Преосвященному Роберту Ділі, Портлендському Єпископові. В місті Льюїстоні, що в штаті Мес, США, 25 жовтня 2023 р. чоловік влаштував стрілянину, внаслідок якої загинули 18 людей, а 13 були поранені. Вночі 27 жовтня поліція повідомила, що знайшла тіло підозрюваного з ознаками самогубства.

У телеграмі співчуття читаємо, що Святіший Отець «ввіряє душі загиблих люблячому милосердю Всемогутнього Бога і молиться за одужання поранених та за медичний персонал, який ними опікується». Папа також відзначає «благородні зусилля тих, хто першими відреагував на надзвичайну ситуацію, наражаючи себе на небезпеку, щоб захистити громаду». З вірою в те, що «за допомогою Божої благодаті ми можемо перемагати зло добром», Святіший Отець призиває на жителів Льюїстона і всієї країни «Боже благословення кріпості та миру».