США: розпочалось двомісячне Національне Євхаристійне паломництво
  • Втр, 21/05/2024 - 09:52

У минулі вихідні розпочалось чотири етапи Національного Євхаристійного Паломництва - безпрецедентної спроби пройти з Євхаристією тисячі миль по Сполучених Штатах як публічне свідчення вчення Церкви про те, що Євхаристія є справді тілом Ісуса Христа.

Католики з чотирьох кінців країни — Сан-Франциско, південного Техасу, північної Міннесоти та Коннектикуту — взяли участь у святкуваннях, щоб супроводжувати Євхаристію у двомісячній подорожі, кульмінацією якої стане Національний Євхаристійний Конгрес в Індіанаполісі 17–21 липня, інформує CNA.

З півночі — Марійський шлях

У неділю П’ятидесятниці Літургія просто неба в парку штату Ітаска на півночі Міннесоти зібрала великий натовп із близько 2000 людей, щоб відсвяткувати свою любов до Євхаристії. Єпископ Ендрю Коззенс благословив паломників Марійського шляху у витоках річки Міссісіпі, коли вони розпочали свою тисячомильну подорож до Національного Євхаристійного Конгресу в Індіанаполісі.

Із заходу — Маршрут Хуніперо Серра

Найдовший і, можливо, найскладніший з чотирьох маршрутів, Хуніперо Серра, починався в Сан-Франциско. Після Літургії П’ятидесятниці в катедрі Успіння Пресвятої Богородиці, яку відслужив Архиєпископ Сальваторе Корділеоне, вірні пройшли з Євхаристією знаковим мостом Золоті Ворота довжиною 1,7 милі.

З півдня — Маршрут Хуана Дієго

У єпархії Браунсвіля, штат Техас, єпископ Даніель Флорес відслужив Літургію в катедрі Непорочного Зачаття перед тим, як паломники вирушили в подорож серед 32-градусної спеки. Маршрут Хуана Дієго привабив багато учасників і вже включав численні зупинки для євхаристійної адорації в Браунсвіллі, а наступною великою зупинкою було Corpus-Christi, місто, назване на честь Тіла Христа.

Зі сходу — Шлях Сетона

Вірні стартували в Нью-Гейвені, штат Коннектикут, з вігілійної Літургії П’ятидесятниці, яку відслужив Архиєпископ Крістофер Койн у церкві Св. Марії, де спочиває блаженний Майкл МакГівні, засновник Ордену лицарів Колумба. У неділю вранці процесія продовжилась прогулянкою на човні через Лонг-Айленд-Саунд, під час якої капелан о. Роджер Лендрі зберігав Євхаристію в монстранції.

На відео – короткий репортаж американського телебачення EWTN