США: за 3 роки у країні вандали атакували понад 300 католицьких храмів
  • Срд, 22/03/2023 - 09:43

Щонайменше 301 католицький храм став ціллю нападів вандалів, починаючи від весни 2020 року. Такі дані почала відслідковувати організація «CatholicVote» після спалаху заворушень на фоні смерті Джорджа Флойда.

«Заворушення після смерті Джорджа Флойда запустили хвилю насильства та вандалізму щодо католицьких храмів, що лише посилилась після того, як заворушення притихли», – повідомляють у «CatholicVote». За їхніми даними, католицькі храми стали ще частішою мішенню політичного вандалізму після витоку чорнової версії позиції Верховного Суду США у справі «Dobbs v. Jackson» у травні 2022 р.

Відповідно до звіту, методи насильства проти церков включали підпал, руйнування (часто обезголовлення статуй) і навіть викрадення та осквернення дарохранильниць із Пресвятими Дарами.

Інші занотовані випадки включають переривання Літургії та блокування входів до храмів з боку активістів, що виступають за аборти.

Сотні випадків зареєстрованих нападів не включають «звичайні акти крадіжок зі зломом», а представляють лише ті акти насильства, «мотиви яких були політичними чи духовними».

Заматеріалами LifeSiteNews