Священик з України розповів Хорватському католицькому радіо про ситуацію в Україні
  • Нед, 14/09/2014 - 23:59

У неділю 14 вересня католицький єпископат Хорватії організував у цілій країні молитви за мир в Україні. З цієї нагоди Хорватське католицьке радіо взяло інтерв’ю в о. Ореста Вільчинського, керівника проекту «Католицький оглядач», котрий свого часу закінчив Філософсько-Теологічний інститут Товариства Ісуса в Загребі.

Як інформує Католицька інформаційна агенція Хорватії «ІКА», на початку інтерв’ю український священик виразив глибоку вдячність хорватським католикам, що своїми молитвами підтримують український народ, який переживає трагічні часи агресії та окупації частини своєї країни. Також отець нагадав, що саме Загребський Архиєпископ кардинал Йосип Бозаніч був одним з перших католицьких єрархів, котрий у травні цього року звернув увагу світу на те, що в Україні йде справжня війна та запевнив українців у своїй молитовній підтримці. 

У своєму інтерв’ю о. Вільчинський розповів хорватським слухачам про «українські» моменти з біографії Папи Франциска, які в Хорватії є маловідомими та наголосив, що кожне слово Святішого Отця стосовно трагічних подій в Україні передається практично усіма українськими ЗМІ.

О. Орест звернув увагу слухачів на те, що Україна зараз переживає майже таку саму трагедію, яку свого часу пережила Хорватія під натиском сербської агресії. Він також наголосив на переслідуваннях, які терплять українські римо- та греко-католики, протестанти, київські православні, мусульмани кримсько-татарської національності та євреї від московських православних терористів, зокрема від так званої «Русскої православної армії».

«Християнські церкви та спільноти України активно організовують харитативну діяльність, щоб допомогти потребуючим, в першу чергу вимушеним переселенцям та пораненим воякам, а також докладають зусиль, щоб об’єктивно інформувати міжнародне співтовариство про реальну ситуацію в Україні», - розповів о. Вільчинський про активності українських християн.

Отець також закликав слухачів доєднатися до молитви, яку кожного дня о 21 годині за київським часом зносять за Україну українські греко-католики.