Святіший Отець привітав членів Міжнародної асоціації екзорцистів
  • Втр, 28/10/2014 - 20:22

Екзорцисти, “через особливе служіння, в єдності зі своїми єпископами”, повинні свідчити про “любов і відкритість Церкви до тих, хто страждає внаслідок діяльності злого”, написав Папа Франциск в посланні до голови Міжнародної асоціації екзорцистів отця Франческо Бамонта з приводу першої зустрічі членів цього об’єднання, після його канонічного визнання Апостольським Престолом в червні 2014 р.

У форумі на тему розповсюдження та наслідків окультизму, сатанізму і езотеризму беруть участь близько 300 екзорцистів з усього світу. Кількість людей, які піддаються впливу цих практик, з їх важкими соціальними, психологічними, духовними та моральними наслідками, з кожним роком збільшується, розповів Ватиканському радіо прес-секретар Міжнародної асоціації екзорцистів, італійський психіатр Вальтер Кашолі. За словами фахівця, хвилюючим є також збільшення демонічних впливів.

“Іноді  звичайна демонічна діяльність – спокуси – не розглядається всерйоз тими, хто має “літеплу” віру. Ми ж закликаємо до більшої пильності. Зараз ми живемо в особливо критичний історичний час, де поспішність, поверховість, злісний індивідуалізм, секуляризація, здається, панують над нашим суспільством. Боротьба зі злом і сатаною стає все більш невідкладною. Крім безпосередньої діяльності ворога Божого, причина цього полягає також в ослабленні віри, у відсутності норм – тобто, відсутності цінностей, у  нестримності культурного релятивізму”, – сказав представник Міжнародної асоціації екзорцистів.

Згідно науковців, молоді покоління починають цікавитися окультизмом і сатанізмом, а іноді практикувати їх, потрапляючи під вплив деяких медійних послань, книг, телепередач і фільмів. Сатана намагається зробити так, щоб люди не вірили в його існування і в цьому, на думку доктора Вальтера Кашолі, допомагає сьогоднішня секуляризована культура.

Джерело: http://popefrancis.org.ua