Святий Престіл працює на благо захисту неповнолітніх
  • Чтв, 18/09/2014 - 15:53

Папська комісія із захисту неповнолітніх проведе свою третю нараду в Римі 4 і 5 жовтня 2014 р. У ній йтиметься про статус і функціонування Комісії та призначення додаткових членів,- повідомив офіційний представник Святого Престолу о. Федеріко Ломбарді 17 вересня 2014 р.
Папа Франциск створив Комісію із захисту неповнолітніх в березні 2014 р. для розробки більш ефективних заходів по боротьбі з сексуальним насильством в Церкві. Її очолив Архиєпископ Бостона кардинал Шон О'Мелі, секретарем кілька днів тому був призначений о. Роберт Олівер, родом з США.

До складу Комісії на сьогоднішній день входять 5 мирян та 3 представники духовенства - експерти в галузі психології, права, теології, етики, комунікації та інших наук. Під час минулих засідань вони зустрічалися із співпрацівниками різних ватиканських дикастерій і структур: від держсекретаріату і Конгрегації віровчення до Ватиканської жандармерії.

 Раніше зазначалося, що комісія буде займатися не розглядом окремих випадків сексуальних зловживань, але розробкою директив для забезпечення безпеки неповнолітніх. Вона буде пропонувати можливі шляхи звернення уваги на проблеми сексуальних зловживань та наслідків, викликаних недоліком уваги, не виявлення підозрюваних у злочинах і відсутністю турботи про жертви і їх сім'ї.