Техас: Закон про захист життя підписав губернатор
  • Срд, 23/06/2021 - 19:34

Закон штату, який повністю забороняє позбавлення життя ненароджених дітей, пройшов повний законодавчий шлях на рівні Техасу. Сфера вступу закону в силу залежить від вердикту Верховного суду США.

Захисники життя в США та в усьому світі чекають вироку, щоб скасувати згубну постанову 1973 р., що де-факто легалізує аборти на території всієї країни. Вирок, виданий на закінчення процесу «Ро проти Вейда», коштував життя 63 млн дітей.

Верховний суд переглядає цю справу. Перш ніж вирішити питання про долю наступних поколінь наймолодших, яким загрожує смерть від рук медиків та власних батьків, влада Техасу однозначно стала на бік найслабших.
«Закон про захист людського життя підписав губернатор штату Техас Грег Ебботт.

Відповідно до нього всі аборти в штаті, без жодних винятків, будуть заборонені. Закон прийняли в очікуванні скасування Верховним судом попереднього вироку у справі «Ро проти Вейда»» – читаємо на порталі DoRzeczy.pl.

– Ми надзвичайно задоволені прийняттям державного закону 1280. Наскільки Верховний суд дозволить штатам захищати ненароджених дітей від абортів – чи то у віці 15 тижнів, 6 тижнів чи при зачатті – Закон про захист людського життя набуде чинності в такому самому ступені – пояснив нинішній правовий стан доктор Джо Поджман, директор «Texas Alliance for Life».