Тижневий огляд: переслідування християн (01.06 - 07.06)
  • Срд, 10/06/2015 - 17:02

2 червня повідомляється, що серйозні побоювання викликає стан здоров'я засудженої до смерті за «богохульство» пакистанської християнки Асії Бібі. Вона страждає від кишкових кровотеч і терміново потребує медичної допомоги. Сім'я Бібі просить допомогти у забезпеченні засудженої ліками і сприяти перевозу її в найближчу до Лахора в'язницю.

Жовтневий райсуд Кірова (Росія) залишив без задоволення скаргу кіровського регіонального відділення громадської організації «Асоціація правників Росії», яка намагалася оскаржити прокурорську заборону на бебі-бокс при католицькій парафії в Кірові. Пересторога прокуратури, винесена католицькій парафії у зв'язку з установкою бебі-боксу, визнана судом законною.

Відповідно до інформації за 3 червня читаємо, що уряд Малайзії обмежив поширення на території цієї країни Біблії та інших християнських текстів. Це, можна сказати, наступний крок у суперечці, що триває впродовж багатьох років, про можливість використовувати послідовниками Христа слова «Аллах» для позначення Бога. Уряд цієї ісламської країни хоче привести до того, щоб воно було тільки для мусульман.

У Нігерії вбили ще одного священика. Це сталося в штаті Ондо під час нападу на автомобіль, яким їхав священик. Як сказав водій, якому вдалося залишитись живим, нападники вийшли з кущів і вистрелили кілька разів у сторону автомобіля, намагаючись зупинити його. Водій хотів протаранити блокаду, але це було неможливо, він утік, вистрибнувши з автомобіля. Цього, однак,  не встигли зробити пасажири.

В Іспанії католицьку школу покарали начебто за гомофобію. Якщо батьки дітей довідаються про вашу орієнтацію, можуть виникнути проблеми – це, здавалося б, невинне застереження коштувало католицькій школі Доброго Пастиря в Санлукар-де-Баррамеда в Іспанії 123 тис. євро. Таким штрафом її покарав Верховний суд Андалусії за начебто гомофобію директора щодо вчителя гомосексуаліста.

6 червня з’явилося повідомлення про те, що викладач Школи журналістики УКУ Сергій Лещенко взяв участь у київському ґей-прайді. Також п. Лещенко виразив впевненість, що наступний київський гей-прайд відбудеться на Хрещатику, а не на Оболонській набережній.

Згідно з інформацією за 7 червня читаємо, що комуністична партія Китаю підтвердила, що членство в її лавах і релігійність - несумісні. Віруючим комуністам пригрозили покараннями. Керівництво КПК стривожене зростанням релігійності серед своїх рядових членів.