Тижневий огляд: переслідування християн (16.01 – 22.01)
  • Пон, 23/01/2017 - 22:51

17 січня повідомляється, що єгипетська християнська громада серйозно переймається тим, що у країні почастішали вбивства християн. Нещодавно вбитий коптський лікар – уже четверта жертва за останні дні. За словами свідків, останнє вбивство було вчинене з криком «Аллах акбар».

Відповідно до інформації за 18 січня читаємо, що Доха - столиця і найбільше місто арабської держави Катар, розташоване біля узбережжя Перської затоки. При цьому величезне співтовариство іммігрантів, що проживають тут, сповідує свою віру, не використовуючи публічно християнських символів. Поширення віри є в Катарі кримінальним злочином і карається позбавленням волі на строк максимум на один рік.

Архієпископ Мечислав Мокшицький оприлюднив звернення в справі осквернення пам`ятника жертвам трагічних подій в Гуті Пеняцькій.

20 січня з’явилося повідомлення про те, що в Нью-Йорку перед будівлею консульства Російської Федерації відбувся мирний мітинг на підтримку християнської громади «Голос Надії» в місті Бахчисараї (Крим), а також інших церков в Донецькій і Луганській областях. Мета зборів – привернути увагу громадськості і російської влади до факту гоніння на ці громади.