Три архієреї і понад п’ятдесят священиків взяли участь у Божественній Літургії з нагоди 10-ліття з дня упокоєння владики Павла Василика
  • Суб, 13/12/2014 - 11:50

12 грудня у катедральному соборі Преображення Христового м. Коломиї владика Василій (Івасюк), єпископ Коломийсько-Чернівецький УГКЦ, очолив заупокійну Літургію з нагоди 10-ї річниці з дня упокоєння єпископа Павла Василика. Співслужили з єпархом: митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин), єпарх Стрийський Тарас (Сеньків) та понад п’ятдесят священиків.

“Те, чим сьогодні втішається Коломийсько-Чернівецька єпархія, вдалося зробити владиці Павлові, який зумів збудувати початки цієї єпархії. Тільки мужні, сильні і богопосвячені люди, яким ми пам’ятаємо ісповідника віри владику Павла, могли стати борцями за Церкву і незалежність України. Все своє життя єпископ Василик поставив на вівтар служіння Богові”, - сказав у проповіді митрополит. Проповідник закликав бути гідними прикладу першого єпископа Коломийсько-Чернівецької єпархії кир Павла.

У молитовному поминанні взяла участь родина владики Павла, зокрема рідний брат Роман Василик, завідувач кафедри сакрального мистецтва Львівської Національної академії мистецтв. На відправу прийшли представники влади і місцева інтелігенція.

Духовенство відслужило Панахиду на могилі владики Василика. Єпископ Василій склав подяку архієреям, священикам і присутнім за участь у молитовному поминанні.