У Коломиї продовжує активно діяти консультативно-просвітницький центр ”Навернення”
  • Суб, 02/04/2016 - 08:42

У Коломиї продовжує активно діяти консультативно-просвітницький центр “Навернення”, ініціатором створення якого є отець Ярослав Стеф’юк, який очолює Рух “За тверезість життя” Коломийсько-Чернівецької єпархії. Мета цього центру – надати кваліфіковану допомогу залежним від алкоголю людям та їхнім родинам. 

30 березня на парафії святих Володимира і Ольги, що у Коломиї відбулася Хресна дорога за залежних від наркотиків, алкоголю та інших пристрастей. Її очолив психолог центру “Навернення” декан Коломийський отець Роман (Кіцелюк). 

Проповідник розповів присутнім про небезпеку, яку несуть узалежнення, зокрема алкогольні та наркотичні, для молодого покоління нашої держави. Також навів статистичні дані й поділився з слухачами про методи боротьби із цим злом, яким послуговується Церква. “Наш народ ще здавна і до сьогодні перебуває певній залежності від алкоголю.

Сьогодні згідно статистичних даних Україна знаходиться на третьому місці серед кількості вживання спиртного. На кожного українця припадає приблизно шістнадцять літрів чистого спирту у рік і звичайно, що такий стан речей не може нас тішити. На жаль, як показує досвід, медицина не справляється з цією хворобою. Однак на противагу їй, маємо могутнього Лікаря – Ісуса Христа, який хоче нам допомогти і зцілити кожного залежного. Тож віруймо в Нього і співпрацюймо з Ним” - промовив отець Роман. 

На парафії започаткували Золоту Книгу Тверезості, у яку охоче записувались вірні. Їхнє особисте жертовне відречення від алкоголю за поневолену духом пияцтва людину, бере на себе терпіння, щоб Господь прийняв жертву і дарував зцілюючу силу хворій людині. 

З такою ж місією отець Роман відвідав ВПУ №14, де мав змогу поспілкувався зі студентами. 

Адміністратор парафії отець Іван (Петруняк) та сотрудник отець Юрій (Свищ), щиро подякували отцю Роману за науку та молитву і побажали плодів Святого Духа у нелегкій праці.