У м. Тоді відбудеться духовно-культурний захід «Україна у пошуку миру»
  • Птн, 12/06/2015 - 09:40

У неділю, 14 червня 2015 р.,  у м. Тоді, що у регіоні Умбрії, з ініціативи Дієцезальної ради в справах Екуменізму та Діалогу італійської Дієцезії Орвієто-Тоді та в співпраці з Посольством України при Святому Престолі (Ватикан) і спільнотою «Rotary Club Todi» відбудеться благодійний духовно-культурний захід «Україна у пошуку миру».

Захід розпочнеться о 16.30 у крипті головної співкатедральної базиліки міста «Santa Maria Annunziata» Молебнем до Христа Спасителя за мир в Україні та у всьому світі, який очолить Монсеньйор Бенедетто Туція, єпископ Дієцезії Орвієто-Тоді, у співслужінні з о. Іваном Стефураком, секретарем Апостольського візитатора для українців греко-католиків в Італії та Іспанії. Співатиме церковний хор громади УГКЦ м. Терні.

О 18.00 у Тронному залі Єпископського палацу захід продовжиться науковою конференцією. У ній візьмуть участь:

Єпископ Бенедетто Туція;

Карло Россіні, Мер міста;

Надзвичайний та Повноважний Посол України при Святому Престолі п. Тетяна Іжевська;

П'єрлуіджі Карневалі, Президент Асоціації "Скойаттоло онлюс";

Федеріко Арджентьєрі, директор інституту Гуаріні, доцент сучасної історії та політики римського університету Джона Кеббота;

Маріанна Сороневич, головний редактор "Української газети";

Джованні Антонеллі, голова дієцезальної ради в справах Екуменізму та Діалогу італійської Дієцезії Орвієто-Тоді.

Продовжиться захід фестивалем української музики за участі місцевих українських самодіяльних колективів, пригощенням українськими стравами та благодійною збіркою для гуманітарної допомоги в Україні. Фестиваль проходитиме у залі дієцезального ораторію, що поряд із центральною площею «Дуомо». Початок о 20.00.

Організатори ласкаво запрошують усіх бажаючих, особливо українців з регіону Умбрії, взяти участь у зазначених заходах. Детальна інформація за телефонами 335 609 7225 (Giovanni), 340 71 45 434 (Надія).