У Торонто християни відстояли право славити Христа на площі
  • Втр, 09/02/2016 - 23:40

Мерія Торонто, одного з найбільших міст Канади, скасувала свою заборону і дозволила християнам проводити щорічний музичний фестиваль на центральній площі міста в серпні 2016 року, повідомляє християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на LifeSiteNews.

Християнська організація "Голоси нації" (Voices of theNations) проводила щорічні музичні фестивалі на площі Yonge-Dundas Square в Торонто протягом п'яти років. Останній минув 1 серпня 2015 року. Але потім мерія Торонто заборонила надалі проводити подібні фестивалі, розцінивши спів про Христа як прозелітизм (прагнення навернути інших у свою віру), що суперечить політиці міста. Представник мерії Торонто Наталі Белман заявила тоді: "Якщо ви славите Христа "Прославте Господа" і "немає Бога, крім Господа", то це прозелітизм. Це велика проблема ... Неприйнятно вимовляти таке зі сцени".

Центр правосуддя з конституційних свобод встав на сторону християн і повідомив міську владу Торонто про намір подати в суд за пряме порушення основоположних свобод Канади - свободи слова та свободи віросповідання. Після цього суперечка між християнами і міською владою перейшла в чисто юридичну площину. Адвокати Марті Мур, який представляє інтереси Голоси Націй, і Ян Дюк з боку міської влади виробили "документ про взаєморозуміння".

Згідно з цим документом учасники фестивалю можуть "співати будь-яку пісню", яку захочуть, і "навіть можуть молитися зі сцени". Також дозволено читати Біблію і свідчити, якщо це є частиною представлення. Організатори фестивалю можуть також поставити молитовний намет і роздавати рекламні матеріали, які раніше повинні бути перевірені співробітниками мерії.

"Я вважаю, що це перемога для всіх християн", - заявив президент "Голоси Націй" Петер Рупарелія, прирівнявши її  до перемоги Давида над Голіафом. Його дружина Біна підкреслила, що тепер вони мають право проголошувати ім'я Ісуса на площі.