У вересні Папа Франциск здійснить візит на Сицилію
  • Чтв, 30/08/2018 - 10:39

З нагоди 25-річчя смерті блаженного отця Піно Пульїзі Папа Франциск здійснить візит до двох сицилійських дієцезій

Префектура Папського дому повідомила про те, що 15 вересня 2018 р. Папа Франциск здійснить пастирський візит до дієцезій П’яцца-Армеріна та Палермо на італійському острові Сицилії. Візит приурочений 25-річчю вбивства блаженного отця Піно Пульєзі, який загинув від рук мафії. Ця трагічна подія відбулася саме 15 вересня 1993 року.

Блаженний Джованні Пульїзі – приклад боротьби зі злочинністю

Отець Джованні Пульїзі, званий Дон Піно, був душпастирем, відомим з огляду на просвітницьку діяльність, спрямовану на те, щоб захистити дітей та підлітків вулиці від впливу організованої злочинності. Його протистояння мафії не полягало в тому, щоб навертати тих, хто втягнувся у злочинні структури, але в тому, щоб не дозволити дітям вулиці, які вважали босів мафії за ідолів, яких всі шанують, старатися їх наслідувати. Працюючи з підлітками, душпастир намагався допомогти їм зрозуміти, що пошану з боку інших можна здобути й без того, щоб ставати на шлях злочинства, але з огляду на свої здібності та ідеї.

Той факт, що священик виривав молодь з рук мафії і став причиною ворожості з боку босів, які вважали його «перешкодою». Після серії погроз, про які о. Піно нікому не розповідав, 15 вересня 1993 року, якраз у 56-й день народження, його застрелено. У 1999 році розпочався беатифікаційний процес, а 25 травня 2013 року кардинал Сальваторе Де Джорджі, вислужений Архиєпископ Палермо, з доручення Папи Франциска проголосив його блаженним Католицької Церкви.