УПЦ КП розшукує безвісті зниклого у зоні АТО священика-капелана
  • Чтв, 19/02/2015 - 11:41

14 лютого 2015 року на трасі Маріуполь - Донецьк у 30 кілометрах від Донецька близько 15:00 зник клірик Стрітенського кафедрального собору міста Херсону, військовий священик протоєрей УПЦ КП Ігор Петренко, який їхав відвідати, сповідати та причастити українських воїнів на передовій. Разом зі священиком у автомобілі перебував його помічник херсонський волонтер Вадим Перепада, вони перевозили гуманітарну допомогу для військових.

За свідченнями місцевих жителів автомобіль схожий на автівку о. Ігоря потрапив на один із блокпостів терористичної організації "ДНР" біля селища Оленівка. Також місцеві мешканці, які проїзджали через цей блокпост повідомляють про жорстоке побиття двох неозброєних людей того дня на цьому блокпосту, які супроводжувалися пострілами з автоматів у повітря. Наразі доля волонтера Вадима та ієрея Ігоря - невідомі. У списках полонених, убитих або тих, хто перебуває у лікарнях на території ДНР, капелан не значиться.

Про обставини зникнення волонтерів повідомив секретар Херсонської єпархії протоєрей Іоан Замараєв.

Київська патріархія звертається до міжнародних та волонтерських організацій, органів державної влади - допомогти у пошуках мирного волонтера та священнослужителя.

«Просимо усіх, хто може знати щось про долю зниклих безвісти, сповістити за телефоном у Києві: +38 (044) 270-68-93 (Прес-центр Київської Патріархії)

Звертаємось з проханням піднести молитви до Господа за здоров'я та знайдення священика Ігоря та р.Б. Вадима», - зазначають у прес-службі УПЦ КП.