Урочиста присяга курсантів-першокурсників Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного
  • Нед, 07/09/2014 - 12:06

Сьогодні, 6 вересня 2014 року, в Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного відбулась торжественна присяга курсантів-першокурсників на вірність українському народові.

У цей святковий день до курсантів завітав Преосвященний владика Михаїл, керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, отець Степан Сус, настоятель гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла, отець Андрій Хомишин, капелан Академії сухопутних військ. Також на урочистостях були присутніми керівники Міністерства Збройних сил України, командування академії, представники влади, духовенства, громадськості, рідні та друзі майбутніх офіцерів. Цього року лави вищого військового навчального закладу поповнили понад 300 молодих курсантів, 47 з них брали участь бойових діях на території, де проводиться АТО. Багато із них отримали ордени «За мужність». На жаль, більше 20 випускників академії загинули при виконанні своїх обов’язків в зоні АТО.

У своєму привітальному слові до майбутніх офіцерів Преосвященніший владика Михаїл сказав: «Земля, на якій ви стоїте – свята, захищайте її. З вами Бог і Україна». Опісля єпископ поблагословив присутніх курсантів, а капелани окропили їх свяченою водою.

На завершення присутні отримали від першокурсників музичний подарунок, після якого родичі, друзі та усі охочі мали можливість привітати курсантів з важливим кроком у їхньому житті.

Департамент інформації Центру військового капеланства