В Брюховичах відбулися реколекції для медкапеланів УГКЦ
  • Срд, 23/03/2016 - 11:13

21-22 березня з ініціативи Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я у монастирі св. Йосифа, Василіянського інституту філософсько-богословських студій в Брюховичах, відбулися  реколекції для медкапеланів УГКЦ. Необхідно зазначити, що такі реколекції відбуваються уперше для священиків, які душпастирюють у медичних закладах.

Духовні роздуми розпочалися із Молебня до Христа Милосердного, який  очолив отець-реколектант о. Йосафат Бойко, ВС, Синкел у справах Монашества Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

Опісля голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я о. Руслан П’яста, привітав усіх медкапеланів, котрі зголосилися взяти участь в реколекціях, а це близько 60 капеланів, та побажав, щоб ці реколекції принесли духовні плоди для милосердного служіння тим людям, до яких кличе Господь медичного капелана.  А відтак розпочалися духовні розважання над головною темою «Медкапелан – образ Доброго Пастиря».

 У своїх роздумах о. Йосафат Бойко наголосив на тому, що цей рік присвячений року Божому милосердю, а тому він запропонував роздумати у цих днях, над такими точками: «Що я розумію під словом пастир», «який мій запал у праці із хворим і як він проявляється». «які характеристики є доброго пастиря», «супровід людини у терпінні та відвідини хворого».

Особливо реколектант наголосив, що через медичного капелана, Господь торкає людину, а медичний капелан може торкати людину звичайними способами; молитви; духовні роздуми; сповідь; євхаристія; єлеопомазання. Також о. Йосафат Бойко запросив до роздумів над 7 ділами милосердя і наскільки я відвідуючи хворого, можу їх сповнити.

На завершальній науці медкапелани могли роздумати над деякими біоетичними питаннями із якими вони зустрічаються у своїй душпастирській діяльності в медичних закладах. Завершилися реколекції спільною молитвою.