В Іраку ісламські екстремісти вбили двох християн, не дивлячись на заплачений викуп
  • Птн, 10/07/2015 - 16:56

Два тижні тому в Багдаді було викрадено чотирьох християн. Двоє з них, на жаль, були знайдені мертвими після того, як їхні родини заплатили викуп, який вимагали викрадачі. Про це повідомляє інформаційне агенство «Fides».

Тіло Кайса Абдул Шаї було знайдено поліцією після того, як його родина заплатила викрадачам викуп у розмірі 25 тисяч американських доларів. Така сама доля свідкала і Сахера Ханна, який працював у Міністерстві внутрішніх справ.

Іншого християнина, ім’я якого не розголошується, викрадачі усе ж таки випустили живим після того, як його родина сплатила викуп у розмірі 50 тисяч доларів США.

У свою чергу др. Башар аль-Ганем Аркаві був звільнений іракською поліцією, яка здійснила спецоперецію по його визволенню.

Ескалація злочинів проти іракських християн спрямована на те, що витиснути їх з країни, зробивши їхнє життя болючим і небезпечним.  Християнський іракський парламентарій Юхана Яко звернувся до своїх колег по парламенту та сил безпеки, із закликом виконувати свої обов’язки у боротьбі проти насильства над християнами Іраку, оскільки терор проти християн, на його думку, підриває єдність іракського суспільства.