В Італії випустили поштову марку з нагоди консисторії
  • Нед, 16/02/2014 - 20:47

З нагоди звичайної публічної консисторії, яка відбудеться 22 лютого 2014 р. у Ватикані, Італійська Пошта випустить спеціальну поштову марку. На ній буде розміщено зображення папи Франциска, який покладає кардинальський «берет» на голову одного з нових  кардиналів. Марка номіналом 70 євроцентів - саме таку ціну має в Італії звичайний лист або листівка - супроводжуватиметься ілюстраційним бюлетенем з тлумачною статтею за підписом Держсекретаря Його Святості Папи Архиєпископа П'єтро Пароліна.

Ще 12 січня 2014 Святіший Отець оголосив про надання кардинальської гідності 19 єрархам. Під час консисторії вони отримають з рук Понтифіка кардинальські атрибути - червоні «берети», золоті кільця, а також повідомлення про призначення титулів або дияконії.

Зображення папи Франциска з'явиться на поштових марках не вперше. Ще 2 травня 2013 нумізматично-філателістичний відділ Держави Ватикан у співпраці з поштою Аргентини та Італії випустив чотири поштові марки, присвячені початку понтифікату папи Франциска. "Зображення на марках передають ставлення людей до папи Франциска, який завоював своєю історією життя і кількома простими словами серця всіх", - наголошувалося тоді в спеціальному Ватиканським повідомленні.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va