В Парагваї пожежник охрестив вмираючу дитину і вона вижила
  • Срд, 13/11/2019 - 17:39

24 жовтня у місті Сьюдад-дель-Есте, Парагвай, у пожежну частину поступив виклик. Бригада швидко знайшла місячне немовля та її 13-річну мати, що жебракували на вулиці. Немовля не подавало жодних ознак життя.

«Маленька дитина була у стані між життям і смертю. Ми помістили її у машину швидкої допомоги і відвезли до міського травматологічного центру. По дорозі ми безуспішно намагалися реанімувати немовля», – пояснив Корвалан, член рятувальної групи, колишній семінарист католицької семінарії.

Коли вони прибули до лікарні, пожежний попросив медсестру принести йому воду, щоб він зміг охрестити дитину.

«У разі надзвичайної ситуації кожен може хрестити. Я вважав, що настав час віддати дитину в руки Бога, так я і зробив », – сказав Корвалан.

Після слів таїнства «Я хрещу тебе в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа», немовля відреагувало. Пізніше Корвалан ділився з Aletia: “Коли я повернув її на носилки, вона заплакала. Це дуже обнадійливий знак у цих випадках”. Її негайно прийняли до відділення невідкладної допомоги педіатричного відділення лікарні.

Корвалан повернувся до дитячого крила лікарні через кілька годин, і лікарі сказали йому, що здоров’я дитини покращується. 

У публікації на сторінці пожежника у Facebook зроблено висновок: «Можливо, у це дуже важко повірити, або це був просто шанс, але те, в чому ми впевнені і раді, це те, що сьогодні маленька дитина з нашого міста є частиною однієї з найбільш зворушливих і емоційних історій нашого закладу!”