В Римі діти українських мігрантів проводили “Веселі канікули з Богом”
  • Втр, 28/07/2015 - 00:21

Впродовж одного місяця при українському соборі Святої Софії в Римі для дітей українських мігрантів проводився літній християнський табір “Веселі канікули з Богом”. Впродовж цього часу діти мали нагоду вивчати основи християнської віри, українську мову та історію України, а також знайомилися з постаттю митрополита Андрея Шептицького.

Близько три десятки дітей українських мігрантів, більшість з яких народжені в Італії, щоденно молилися Божественну Літургію, мали нагоду спілкуватися українською мовою та проводити час в іграх та розвагах. З дітьми працювали сестри служебниці, семінаристи Тернопільської духовної семінарії та студентка факультету соціальної педагогіки Українського католицького університету. Організатором заходу було Товариство “Свята Софія” у співпраці з Фундацією “Мігрантес” Єпископської конференції Італії.

Головним завданням табору було створити максимально українське середовище для дітей українських мігрантів, прищепити їм любов до своєї церковної традиції та ознайомити з українською історією. Непорушним правилом участі у таборі було спілкування виключно українською мовою. Окрім цього, діти відкривали для себе багатогранність постаті митрополита Андрея Шептицького, присвячували йому малюнки та вірші.

Прес-служба товариства “Свята Софія”