Ватикан: 10-річчя історичної молитви за мир у Святій Землі
  • Срд, 05/06/2024 - 11:18

Папа Франциск здійснить новий символічний жест на місці, де десять років тому він посадив оливкове дерево разом з тодішніми президентами Ізраїлю та Палестини.

 

«Щоб творити мир, потрібна мужність, набагато більша, ніж для того, щоб провадити війну», – сказав Папа Франциск у пам’ятний вечір 8 червня 2014 року. У затишний кутик Ватиканських садів на запрошення Глави Католицької Церкви, через кілька тижнів після його повернення зі Святої Землі, прибули ізраїльський і палестинський президенти Шимон Перез та Махмуд Аббас, щоб відповідно до власних релігійних традицій, просити у Всевишнього про дар миру між ізраїльським і палестинським народами. Ініціатива «Благання про мир», що відбулася за участю відповідних делегацій та Константинопольського патріарха Вартоломея І, завершилася висадженням оливкового дерева.

Як повідомив речник Апостольської Столиці Маттео Бруні, в суботу, 8 червня 2024 р., Папа Франциск прибуде вранці на те саме місце, розташоване поблизу осідку Папської академії наук, де відбудеться пропам’ятний захід, приурочений до десятої річниці цієї історичної події, щоб знову підности молитву за мир у цей важкий період.