Ватикан: міжнародний семінар з питань доступу до питної води
  • Птн, 24/02/2017 - 09:39

Папська Академія Наук запросила до Ватикану політиків, вчених та релігійних лідерів з усього світу, щоб розробити міжнародну стратегію управління водними ресурсами. Семінар на тему «Право людини на воду. Міждисциплінарне дослідження про центральну роль державної політики у сфері управління водними ресурсами та оздоровлення навколишнього середовища» триває від 22 до 23 лютого 2017 року.

Організатори зустрічі цитують слова Папи Франциска, що чергова світова війна могла б вибухнути з приводу боротьби за воду. Вони нагадують, що  й досі майже 750 мільйонів людей не мають доступу до питної води

«Доступ до питної води є однією з умов гідного життя», – підкреслив, відкриваючи семінар бразилійський кардинал Клаудіо Гуммес. У зустрічі, серед інших, беруть участь, головний рабин Риму Ріккардо Ді Сеньї, міністр ісламських справ Марокко Ахмед Тоуфік, аргентинський міністр навколишнього середовища. Дводенний семінар завершиться спільною декларацією, спрямованою на те, щоб показати шляхи виходу з дедалі більше поширеної кризової ситуації, якою є відсутність доступу до достатньої кількості води.