Ватикан: Папа Франциск знову говорив про прийняття гомосексуалістів до семінарій
  • Срд, 12/06/2024 - 16:23

Під час зустрічі у вівторок із приблизно 160 священниками в Салезіанському Папському Університеті Папа Франциск знову обговорив питання прийому гомосексуалістів до семінарій.

Пресслужба Ватикану повідомила, що під час закритої зустрічі Папа повернувся до теми прийому чоловіків “із гомосексуальними нахилами до семінарій, нагадуючи необхідність ласкаво приймати їх і супроводжувати у Церкві та повторюючи розсудливу вказівку Дикастерії у справах Духовенства щодо їхнього вступу до семінарії”. Про це повідомляє CNA.

У заяві не уточнюється, про яку вказівку Дикастерії у справах Духовенства Святіший Отець має на увазі.

Відповідно до інструкцій, опублікованих у 2005 році тодішньою Конгрегацією Католицької Освіти — нинішньою Дикастерією Культури та Освіти — Церква “не може допускати до семінарії та священства тих, хто практикує гомосексуалізм, має глибоко вкорінені гомосексуальні схильності або підтримує так звану “гей-культуру”.

Ця тема неодноразово виникала впродовж останніх тижнів.

На початку червня італійська газета Il Messagero опублікувала листа Святішого Отця, адресованого юнакові, виключеному з семінарії за те, що він гомосексуальний, і якого він закликав “іти далі” у своєму покликанні.

20 травня під час іншої закритої зустрічі з італійськими єпископами Папа Франциск, як повідомлялося, використовував глузливу мову щодо присутності гомосексуалізму в семінаріях.

У відповідь на повідомлення преси про ймовірні слова Папи 28 травня Ватикан оприлюднив заяву, в якій зазначено, що Папа Франциск “ніколи не мав наміру образити або висловлюватися гомофобними словами, і він приносить свої вибачення тим, кого образило використання терміна, про який повідомили інші”.

Як повідомляє пресслужба Апостольської Столиці, на зустрічі 11 червня після привітання єпископа Мікеле ді Тольве та хвилини молитви Папа Франциск розпочав діалог із присутніми священниками.

Серед тем, які обговорювалися, Святіший Отець згадав про ідентичність священника та красу буття священниками. Папа назвав модель отця Лоренцо Мілані “великим світлом для італійського священника”.

Широка дискусія включала також важливість супроводу тих, які страждають, особливо осіб похилого віку.

Серед інших тем, які обговорювалися, були поточна ситуація в Європі, Святій Землі, Україні, М’янмі та Демократичній Республіці Конго та ін.

Це була третя зустріч Папи Франциска зі священниками Рима менш ніж за місяць. 14 травня він зустрівся з найстаршими священниками, а наприкінці місяця відвідав наймолодших.