Ватикан: щорічний тижневий курс для сповідників
  • Пон, 04/03/2024 - 17:58
Апостольська Пенітенціарія проводить вишкіл для молодих священників і тих, хто готується до свячень. На завершення тижневого курсу запланована аудієнція в Папи Франциска.

У понеділок, 4 березня 2024 р., у Ватикані, при палаці Канцелярії, осідку трибуналів Апостольської Столиці, розпочався вже 34-й з черги щорічний курс про сповідництво, який трибунал Апостольської Пенітенціарії організовує для молодих священників і для тих, хто готується до прийняття пресвітерського рукоположення. 

Доповіді, які чергуватимуться із дебатами та відповідями на запитання, торкнуться з міждисциплінарної перспективи основних питань, пов'язаних з внутрішнім форумом та душпастирством Таїнства Примирення. Сьогодні, як ніколи, від служителів милосердя вимагається ґрунтовної богословської, духовної, душпастирської та юридичної підготовки. Зокрема, будуть розглянуті актуальні та делікатні ситуації, які зачіпають служіння покаяння, а також вирішення конкретних і складних випадків, представлених на розсуд і милосердя Церкви.

Зокрема, о. Фабіо Росіні, керівник Відділу з питань покликань Римської дієцезії, розповість про свій досвід сповідництва, виокремлюючи певні категорії каянників, а о. Франческо Бамонте розгляне випадки одержимості, пропонуючи вказівки сповідникам, як допомагати таким особам. Архиєпископ Вітторіо Віола, Секретар Дикастерії Божественного культу та дисципліни таїнств, нагадає про напрямні та вказівки щодо звершення таїнства, що містяться в Чині Покаяння, якими іноді нехтують, а архиєпископ Ріно Фізікелла, Пропрефект Дикастерії в справах євангелізації, в контексті наближення чергового Ювілею 2025 року проілюструє значення та цінність відпустів, надавати які належить до компетенції Апостольської Пенітенціарії.

У п'ятницю, 8 березня, вранці учасників курсу прийме на аудієнції Святіший Отець Франциск. Курс завершиться покаянним богослужінням, яке кардинал-пенітенціарій очолить ввечері в храмі Святого Духа, що є римським санктуарієм Божого Милосердя.