Вчорашнім нападником на католицького священика в Індонезії виявився 17-річний студент
  • Пон, 29/08/2016 - 11:05

17-річний студент, який вчора 28 серпня цього року намагався вбити священика в римо-католицькій церкві св. Йосифа в індонезійському місті Медан, за словами начальника поліції цього міста Мардіза Кусіна Двіхананто, зробив це, натхненний вбивством о. Жака Амела у Франції, повідомляє агенція «AsiaNews».  

17-річний Іван Кабінец Хасуджіан прийшов у церкву св. Йосифа, спочатку зайняв місце в лавках разом з вірним, після проповіді він активував самородбний вибуховий пристрій, який нікому, окрім нього самого не завдав шкоди. Після цього хлопець кинувся з ножом на о. Альберта Пандіаджана, поранивши його у ліву руку. Вірним, які були присутні на Месі, вдалося знешкодити атакуючого і передати його поліції. Поліція вилучила в атакуючого ніж, сокиру, рюкзак (у якому він приніс саморобний вибуховий пристрій) та транспарант з написом «Нема Бога Крім Аллаха».

Це за останній місяць другий теракт в Індонезії, спрямований проти католиків. Так 22 серпня цього року в провінції Східна Джакарта у місті Дюрен Савіт в римо-католицькій парафіяльній церкві св. Анни було підірвано бомбу, яка вбила п’ятьох парафіян і десяток поранила.

Як ми уже повідомляли, вчора в часі недільної Месси у церкві оо. Капуцинів у Медані 17-річний Іван Кабінец Хасуджіан вчинив спробу теракту – підірвав саморобний вибуховий пристрій, після чого накинувся з ножом на о. Альберта Пандіаджана, який саме служив Месу.