Велика Британія проти гендерної ідеології в школах: уряд прийняв нові рекомендації
  • Чтв, 23/05/2024 - 15:17

Міністерство освіти Великобританії планує заборонити пропаганду гендерної ідеології в державних школах. Не буде допускатися повторення брехні, в тому числі про «гендерний спектр» або гендерну ідентифікацію на власний розсуд. Проте учні все одно отримають інформацію про можливість т. зв переходу, хоча із зазначенням, що це можливо лише після досягнення 18 років.

Запропоновані зміни зараз проходять восьмитижневий випробувальний період. По-перше, у школах заборонено навчати, що «гендер – це спектр». Замість цього вчителі повинні викладати факти про біологічну стать, і їм не дозволено представляти альтернативні погляди на цю тему на основі досліджень із соціальних наук, інформує pch24.pl.

«Не слід використовувати матеріали, які свідчать про те, що стать людини визначається її інтересами або вибором одягу, оскільки це може призвести до того, що студенти, які не відповідають гендерним стереотипам, ставитимуть під сумнів свою стать, хоча в протилежному випадку вони цього не зробили б»,-  йдеться у запропонованих настановах.

Студенти все одно отримуватимуть інформацію про т. зв операції зі зміни статі, але з застереженням, що особа повинна бути старше 18 років, щоб прийняти таке рішення. Для учнів віком до 18 років сказано, що «юридична стать дитини завжди збігається з її біологічною статтю, і в школі хлопчики не можуть за законом класифікуватися як дівчатка чи навпаки».

Школи, як і раніше, зможуть залучати педагогів зі статевого виховання ззовні. При цьому заняття необхідно попередньо узгоджувати з батьками. Крім того, батьки зможуть вирішити забрати свою дитину з уроків статевого виховання, за винятком уроків, які є частиною наукової програми (які охоплюють такі теми, як статеве дозрівання та репродукція).