Великобританія: суд вирішив умертвити 8-місячну хвору Інді Ґреґорі, її відключили від медичної підтримки
  • Пон, 13/11/2023 - 10:35

Британський суд не погодився, щоб невиліковно хвора дівчинка свої останні дні життя провела вдома. Раніше був виданий вирок, що наказує відключити дитину від медичної апаратури, що безумовно приведе до її смерті. Це черговий випадок бездушності британського «виміру справедливості».

Як повідомляє ВВС, в неділю лікарі відключили дитину від медичної апаратури.

Випадок маленької Інді Ґреґорі – чергова болісна і важка історія невиліковно хворої дитини, яка стає жертвою британської законодавчої системи. Раніше світ чув про історію маленького Алфі Еванса та Чарлі Гарда. Випадок маленької Інді ідентичний: невиліковно хвору дитину суд постановляє відключити від медичної апаратури, що призведе до її смерті. Але це ще не кінець драми її батьків.

Як повідомляє pch24.pl, раніше батьки боролись за можливість перевести дитину до іншої лікарні, де б лікарі боролись за її життя. Допомогу пропонував Ватикан і італійський уряд, який надав дитині італійське громадянство і планував перевезти дитину до римської лікарні «Bambino Gesu». Проте британський суд відкинув можливість переведення малої пацієнтки до Італії.

Діагноз Інді – мітохондріальна хвороба, яка не дає клітинам утворювати енергію. Дівчинці двічі робили операцію, але на цей час це не дало жодних позитивних результатів.

Впродовж останніх тижнів батьки боролись за те, щоб останні дні життя дівчинка могла провести з ними вдома. Але бездушний суд вкотре відкинув їхнє прохання, відповідаючи, що «маніпулятивні процедурні тактики», що мають на меті нехтувати наказами суддів, не будуть толеровані.

Суддя Пітер Джексон додав також у своїй промові, що остання апеляція від батьків Інді Ґреґорі була «цілком безпідставна».

Багато вказує на те, що батьки 8-місячної дівчинки вже вичерпали усі законні шляхи, що могли б врятувати життя маленької пацієнтки. Виглядає також на те, що не вдасться забрати дитинку додому, щоб останні хвилі свого життя вона провела з батьками.

Варто додати, що батьки дівчинки вирішили охрестити дитину у католицькій вірі. «Я бачив, як виглядає пекло і хочу, щоб Інді пішла до неба»,- сказав її батько. Чоловік також додав, що сам планує прийняти хрещення в Католицькій Церкві.